Om NADA

NADA behandling är en standardiserad öronakupunkturmetod som utvecklades av Dr Michel Smith på Lincon Hospital i South Bronx i börja på 70-talet. I dag används NADA i hela världen och särskilt i de skandinaviska länderna.

NADA metoden är ett rehabiliteringsprogram. Det består av fem öronakupunkturpunkter som är ett komplement till annan behandling t.ex. olika former av terapi eller andra former för personligt utvecklingsarbetet. NADA ökar effekten av den primära behandlingen. NADA kan också användas i kris och katastrofsituationer och ge stresslindring där samtal inte ännu är möjligt.

I Norden används NADA i missbruksbehandlingens alla faser, i motivation, i abstinens och återfallsprevention.
NADA används på fängelser, i socialpsykiatri, vid flyktingmottagning, på behandlingshem och institutioner, på särskilda boenden, vid fältarbete och i anhörigarbete.
NADA används i psykiatrisk behandling vid oro, ångest, ätstörning, depression och i trauma behandling. NADA kan  användas för att lindra smärta och oro/ångest i palliativ vård.  NADA används för personlig utveckling i form av stressreduktion för att få tillgång till sina resurser.

acupuncture-656578_1920

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s